RIGA, LETLAND
Door: Shusila
Blijf op de hoogte en volg Shusila
22 Juni 2007 | Letland, Riga
Om tien voor negen vertrok onze vlucht van Tampere naar Riga wij hadden er onwijs veel zin in! Na een korte vlucht van wel een half uurtje, landen we al weer op het vliegveld van de hoofdstad van Letland. Daar zijn we op gepikt door een taxi die ons erg netjes bij het hostel af zette. Daar hebben we snel ons bed opgemaakt om daarna nog even van de prachtige, in schemer gehulde, binnenstad van Riga te lopen.
Na daar een groot deel te hebben verkend en eventjes wat te hebben gedronken op een erg gezellig terrasje, want zelfs rond een uur of 11 was het nog heerlijk weer om even buiten wat te drinken. Onze aardige serveerster was erg vriendelijk dus vroegen we haar na een tijdje naar een typisch lets drankje, Black Balsem. Ze zei: 'Weten jullie zeker dat jullie dat willen proeven het is namelijk niet te drinken.' Wij wilde dit wel even uit proberen het smaakte wel redelijk maar niet iets om vaker te drinken.
Na nog even genoten te hebben van de rustige avond hadden we besloten om het vanavond niet al te laat te maken en zijn we rond een uurtje of 12 weer terug naar ons hostel gegaan. Eenmaal in bed zag ik een aantal spanjaarden zo stuntelen met hun beddengoed dat ik ze een beetje hulp aan bood. Na even te hebben gepraat nodigde ze ons beneden uit om nog eventjes wat te drinken en daarna misschien nog even de stad in. Dat konden we natuurlijk niet overslaan.
Bjorn en ik hadden nog wel zin om even wat te gaan drinken, Maaike besloot haar bed in te gaan. Dus ging ik uit met 10 spanjaarden en Bjorn! Erg gezellig al zeg ik het zelf!! Eindelijk meer mannen als vrouwen dat is in Finland wel anders met het overschot aan vrouwen!! Bij de club aangekomen wilde we natuurlijk naar binnen maar Bjorn werd geweigerd vanwege zijn schoenen, naja slippers! De spanjaarden wisten daar wel wat op dus een deel van de groep ging naar binnen waaronder ik! Heb een super gezellige tijd gehad! Mooi een beetje dansen en rondkijken.
Vervolgens kwam de rest van de groep niet naar binnen dus besloten wij ook maar weer naar buiten te gaan! Toen zijn we rond een uurtje op 7 weer naar huis gelopen en hebben we nog wat in de gezamelijke ruimte gegeten en zijn we naar bed gegaan. Erg geslaagde avond!
Zaterdag 23 juni 2007 ...Wederom een top dag!!...
De volgende ochtend konden we er dus een beetje moeilijk uit komen maar na eventjes stonden we dan toch weer fris naast ons bed. We zijn toen het centrum van Riga gaan bekijken! Echt wat een stad, Geweldig!! Na de hele middag rond te hebben gelopen besloten we weer terug te gaan naar het tentje waar we gisteren zo gezellig hadden gezeten.
De serveerster van de dag ervoor herkende ons meteen en wij moesten dus aan de grote bier. Dit hadden we namelijk de dag ervoor belooft nog niet wetend dat het de avond daarvoor zou eindigen in een feest met 10 spanjaarden. Maar goed we gingen natuurlijk overstag. Na daar heerlijk wat te hebben gegeten kwamen we een australier tegen die we in het hostel hadden ontmoet.
Toen zag Bjorn in zijn ook hoek en tv staan en je zal het misschien begrijpen Nederland –21 speelt vanavond in de finale dus dat wilde hij wel zien. Na dit even lief te hebben gevraagd aan onze serveerster werd de televisie op eurosport gezet en hebben we daar dus de wedstrijd zitten kijken. Na even kwam er ook een Noor en een Amerikaan bij na 80 minuten durfde de Noor te wedden dat Nederland zou verliezen (ze stonden 3-0 voor) Daar durfde hij 3 liter bier op te zetten.
Dat soort weddenschappen kan je natuurlijk niet afslaan dus Bjorn bood er 5 als hij gelijk zo krijgen. Maar na het einde van de wedstrijd was Nederland dus Europees kampioen en kwam er dus bij ons 3 liter bier op tafel... waar wij natuurlijk wel raad mee wisten!
We hebben daarna nog geweldig na gezeten met ze 6en en genoten van onze laatste avond in Riga.
Zondag 24 juni 2007 ... Op naar Tallinn...
De volgende ochtend hadden we afgesproken met de serveerster van het leuke tentje waar we 2 dagen super avonden hebben gehad, Om tien uur ontbijten! Dat was erg lastig na zon 11 uur aan de bier te hebben gezeten maar Bjorn en ik lieten ons natuurlijk niet kennen waren optijd ons bed uit.
Eenmaal in het centrum was alles dicht! Sintija, de serveerster had zich aan haar belofte gehouden en was er ook. Maar wist ook niet dat alles dicht zou zijn. Dus werden we verplicht om bij de Mac te gaan ontbijten.. Pfff
Daarna heeft Sintija ons afgezet bij het busstation rond een uur of 12 en hebben we afscheid genomen van elkaar maar met de beloofte wel contact te houden. Toen de bus reis naar Tallinn wilde slapen maar de wegen zijn hier nog erger als in Belgie!!
Nähdään pian,
Terveisin Shusila
07 November 2007 - 16:52
Mafi:
Hoii schatje
Wat een mooi afscheids feest was dat, hoe veel verschillende flessen drank hebben jullie op. (nou ja de restjes er van.) Wat een mooi plaatje vanuit het vliegtuig geweldig. Maar ook de andere foto's mogen er zijn. Riga is een mooi stadje of een stad. En wat een feest weer met die spanaarden weer. En feest voetbal kijken.
Meisje ik hoop dat Tallinn ook zo mooi was.
DIKKE KUS
Joke:
Shuus, ik wist niet dat je zo'n drankorgel was, hahaha. Wat een geweldige foto's! Hey en die amerikaan, fjoew, lekker dingetje hoor En Shuus tussen 10 mannen, haha je hebt het weer goed voor elkaar
Nog heel veel plezier de laatste paar dagen! Tot snel!
Xx, Jook -
Yvonne:
Hoi hallo shusila
als je dit lees ben je dan nuchter of nog niet??
ik denk dat je nooit meer nuchter kan worden na al dat drank van de laatste tijd.
verder vind ik het heel leuk dat je nog lekker aan het genieten ben.
geinig dat je zo snel vrienden kan maken, en de boel met z`n alle op zijn kop kan zetten. geweldig!!
nu nog een paar dagen en dan...
we kijken er naar uit om je weer te zien.
hele dikke knuffel Yvonne -
Marije:
Hey kleine humpie,
Hoe gaat het daar? Erg gezellig lees ik.
Over vier nachtjes ben je weer thuis! Dan kom ik snel even lang of te kijken hoe het gaat en om uiteraard al je verhalen te horen.
Liefs Marije -
07 November 2007 - 16:54
Pafi:
Hips, Burps.... -
07 November 2007 - 16:54
Dave:
hey how you going??
great to see you added me through your web-site. i thought i had got one of your e-mails but if i did i must've lost it (needless to say i was fairly drunken!)...
how was the bus ride the next morning?? i couldn't even get out of bed till 5pm. i'm back in dublin now cause i ran out of money but i'm starting work on monday. are you guys back in holland or you still up in finland??
dave