BERLIJN, DUITSLAND

Door: Shusila

Blijf op de hoogte en volg Shusila

27 December 2007 | Duitsland, Berlijn

Hee,

Tussen kerst en oud en nieuw gaan we sinds 2 jaar een hoofdstad in europa bekijken. Dit keer was het de stad waar mijn vader al heel lang heen wil geworden, Berlijn.

Uiteindelijk hebben we besloten om dit met de auto heen en weer te gaan doen omdat dat qua tijd niets uitmaakte.

Na een reis van een kleine 7 uur hadden we naar een redelijke verdwaal actie binnen Berlijn toch ons hotel gevonden. Een 5sterren hotel ik kan niet anders zeggen zag er echt prachtig uit.

Nadat we op onze kamers waren geinstalleerd hebben we beneden in de bar nog wat gedronken en zijn we opzoek gegaan naar een leuk restaurantje in de buurt. We hadden al snel een gezellig Italiaans restaurantje gevonden en zijn daar aan geschoven, heerlijk gegeten.

De dag daarna was het tijd om Berlijn dan echt goed te gaan bekijken. Omdat het een enorme stad is hadden we openbaarvervoerskaarten. Aangezien het heel gemakkelijk is om ergens te komen via het metrostelsel van Berlijn.

De eerste dag hebben we gekozen voor een sight seeing dag dus hebben we de bus tour genomen waar aardig wat leuke weetjes over de stad worden verteld. Daar hebben we verschillende dingen vanuit de bus gezien. Waaronder natuurlijk de berlijnse muur, Checkpoint carlie, het Joods museum, Kurfustendamm, KeDeWe, Potsdamer Patz, Berliner Dom en de Brandenburger toren.

Midden op de dag zijn we dan toch verstrikt geraakt in een van de grote warenhuizen van Berlijn. Waar we pas weer uit kwamen toen het donker was. Maar wel geslaagd ik had alweer een nieuwe broek en trui gekocht! ;)

Toen werd het tijd voor een van de kerstmarkten waar we wat gegeten en gedronken hadden en nadat mijn moeder kerstballen had ingeslagen, mijn zusje een suikerspin en mijn vader een braadworst gingen we weer terug naar ons hotel na een geweldig dag Berlijn!!!

De volgende dag hebben we nog een aantal hoogte punten van dichtbij gezien. (niet vanuit de bus) De berlijnse muur, echt heel indrukwekkend. De Berliner Dom, wat een gebouw. Checkpoint Charlie, erg toeristisch maar moet je natuurlijk gezien hebben.

Daarna vonden Danique en ik het tijd om te shoppen niet wetende dat zelfs wij deze winkelstraat niet aan konden. Want na 1/10 hadden we al zoveel gezien dat wij het tijd vonden om onze ouders maar weer te gaan zoeken in de eerste de beste Berlijnse kroeg waar ze heerlijk aan de Berliner pils zaten.

Toen hebben we wat gegeten in een restaurant waar we dag 1 al voorbij waren gegaan en het er heel leuk uit vonden zien. Wat bleek nou er was binnen een soort fast food concept. Erg leuk en alles a la minute voor je neus gemaakt. Heerlijk gegeten en heerlijk gezeten, geweldig concept.

Na 2 dagen te hebben genoten van het mooie en grote Berlijn was het 30 januari weer tijd om terug te gaan naar huis om het nieuwe jaar in Nederland weer in te gaan.

Thanks paps en mams voor deze leuke dagen.